Start seizoen

Start seizoen 2024

Zo is het opeens januari!
Wat is het jaar weer omgevlogen…..2024 wat zal het ons brengen?

2023 was voor Zwembad De Spetter een redelijk goed seizoen, 16.000 bezoekers. Goede sfeer op het bad, een topteam aan toezichthouders en geen incidenten. Aan het eind van de zomer zagen we weer blije gezichten op de glijbaan. Het terrein is weer op orde en natuurlijk hebben we ons eerste seizoen gedraaid met ons eigen zonnepark en drie warmtepompen. De 96 zonnepanelen en de drie warmtepompen hebben het werk gedaan en hebben gezorgd voor 70% minder gasverbruik en 30% minder stroomgebruik.

Iedere vrijwilliger en betrokkene die hier zijn steentje aan bij heeft gedragen, willen we natuurlijk bedanken! Mooi vinkje op duurzaamheid! Toch iets om trots op te zijn.
Mede mogelijk gemaakt door RVO Provincie Noord-Holland, Windfonds en de Rabobank. Ook onze vorige penningmeester was zo trots op ons dat hij ons heeft aangemeld voor de meest duurzame ondernemer van de gemeente Medemblik. Naast een mooie avond, leverde dit een mooi filmpje op en natuurlijk de erkenning. Het filmpje is hier te zien.

Help je mee?
Om in 2024 weer een mooi seizoen te gaan starten hebben we ook versterking nodig:
Coördinator kioskvrijwilligers
Kassavrijwilligers
Secretaris
Klus en tuinvrijwilligers
Op de website zijn onze vacatures te vinden. Leuk als je ons komt versterken!!

Trouwe technische vrijwilliger Henk Schaaper
Henk Schaaper heeft afscheid genomen van zijn rol als technische man in het bestuur, we zijn heel blij dat hij de aankomende periode nog de watercontroles blijft doen. Henk, top dat je dit blijft doen.

Vondst
Afgelopen week werd er een mooie historische vondst gedaan tijdens grondwerkzaamheden. Een metalen luciferdoosje van Nico Groot 12J, 1b, LTS. Via Facebook heeft de eigenaar gereageerd, toch mooi zo’n krachtig medium.

Openingsfeest en activiteiten op het zwembad
Zondag 28 april gaan we weer feestelijk open!
Zondag 9 juni schuimparty
Vrijdag 5 juli kampeernacht
Zaterdag 31 augustus discozwemmen
Zondag 8 september de sluitingsdag laatste dag met rommelmarkt en hondenplons
De activiteiten zijn onder voorbehoud, volg onze facebooksite voor eventuele wijzigingen.

Wijzigingen banenzwemmen:
Vanaf komend seizoen is reserveren voor banenzwemmen niet meer nodig. Het reserveren kwam voort uit de tijd met maatregelen rondom Corona en we hoorden toch van verschillende bezoekers dat het toch soms een drempel was om te komen, daarnaast is het ook een extra handeling van de kassavrijwilliger. We vertrouwen er op dat dit in afstemming met elkaar goed gaat verlopen. Er zal een supersnelle baan, gewone baan en een kletszwembaan zijn om zo toch rekening met elkaar te houden. Het vertrouwde banenzwemmen blijft, ook op de doordeweekse dagen van 12: 00-13:30 uur. In het weekend is het banenzwemmen van 12:00-13:00 uur, we hebben dit een half uur ingekort omdat er dan veel recreatiezwemmers zijn.
Van maandag t/m vrijdag kun je ook ’s avonds banenzwemmen in baan 1 vanaf 17:00 uur tot 20:00 uur. Deze baan kan eventueel komen te vervallen bij zwemles of veel drukte.

Zwembadterrein
Wij gaan weer aan de slag om het zwembadterrein in orde te maken voor de opening in april. We hopen dat er mensen zijn die het zwembad ook een warm hart toedragen en willen meehelpen in een van de taken. Alleen zo kunnen we De Spetter behouden.

Bestuur Zwembad De Spetter