Spetter_logo_trsp

Zwembad

de Spetter

Abbekerk

Informatiebrief 2021-2

zondag 11 april 2021
Beste zwemmer,

In deze informatiebrief vragen we je aandacht voor:
  • Start seizoen 2021 een week uitgesteld
  • we-maken-het-zwembad-van-de-spetter-weer-schoon-dag
  • de Spetter in de media
  • Aanmelding vrijwilligers

Start seizoen 2 mei

Opening De Spetter week uitgesteld!

Daar wij goede hoop hadden om zondag 25 april open te gaan, moeten wij u helaas mededelen dat we de opening een week moeten uitstellen. Door de vrieskou in februari hebben de herstelwerkzaamheden aan het bad vertraging opgelopen. De opening staat nu gepland voor zondag 2 mei.

Vraiwilligers tekort

We kenne straks te zwummen!
In buiten in 't bad
Bai alles wat 'r niet ken
Is dut vezelf heêl wat

't Is vezelf voileg
Met ofstand, kappies op
En ok desinfectere
En j' skroiv' je nummer op

Maar 't ken pas voileg weze
As d'r ok ientje is
Om kaartjes te verkoupe
Ok hulp al gaat 't mis

Vraiwilligers ben nôdig
Aars gaat 't feist niet door
Is dat ok wat voor jou, soms?
't Is gezellig, 'oor!

Dat, koik 'rs op de website
Zwembaddespetter punt NL
Of mail vrijwilligerskiosk@gmail
Punt com, den lukt 't wel

Den ben jij ok 'n held, 'oor
En iederien wort bloid
Van effies lekker uit hier
In deuze gekke toid

Martine Meester - van Groningen
prismatic hands2

we-maken-het-zwembad-van-de-spetter-weer-schoon-dag

deSpetter_web (38)
27 maart was weer het nationaal Abbekerkse 'we-maken-het-zwembad-van-de-spetter-weer-schoon-dag'. Deze dag komt elk jaar terug en is een hele klus. Onze dank is dan ook zéér groot dat de duikvereniging MolaMola ons altijd helpt.
Met man, vrouw en macht wordt er schoongemaakt.
Ook de zaterdagvrijwilligers willen wij als bestuur natuurlijk bedanken. Zowel binnen als buiten wordt er dan schoongemaakt. Wilt u ook wat voor De Spetter betekenen, kom gerust eens kijken op een zaterdagochtend?

De Spetter in de media

Zwemlessen Abbekerk in gevaar door gebrek aan vrijwilligers

gepubliceerd op 7 april 2021
door Jacqueline van Kampen
NHNieuws
deSpetter_web (37)
Zoals ieder jaar moet zwembad De Spetter in Abbekerk over ruim drie weken weer opengaan. Maar dit jaar kampt het zwembad met een groot tekort aan vrijwilligers. Maar liefst 184 diensten staan nog open, waarvan 79 diensten aan het begin van avond. Daardoor komt het bad in de knoop met de zwemlessen, die op dinsdag en donderdag worden gegeven.
Het zwembad wordt volledig gerund door vrijwilligers en meestal is het rooster voor de kassakiosk ongeveer wel rond. Nu maakt Desiree de Boer-Buijs, secretaris van De Spetter, zich grote zorgen. "Vorig jaar was het kioskrooster wel redelijk vol. Maar het is nu echt een drama. Er zijn een hoop ouderen afgehaakt vanwege corona. Ze zitten zelf in de risicogroep omdat ze bijvoorbeeld diabetes of astma hebben of ze hebben een partner in de risicogroep. Dat is een grote groep die is afgehaakt en zij gaan dit jaar ook nog niet aan de bak."

"Het is hier een waterrijk gebied, dus zwemles is gewoon heel erg belangrijk"

Vooral voor de dienst van 17.00 tot 20.00 is de vraag naar vrijwilligers erg groot. Tijdens deze dienst worden er op dinsdag en donderdag zwemlessen gegeven. "De zwemdocenten zelf zijn dan wel betaalde krachten maar zij mogen niet alleen aanwezig zijn in het bad. De kiosk moet bemand zijn voor de toegang van de leerlingen en eventuele calamiteiten", vertelt Desiree. Maar ook voor de andere diensten voor het vrij zwemmen overdag is het tekort groot. "Als we het niet rond krijgen, dan zullen we gewoon bepaalde dagen dicht moeten."

deSpetter_web (36)

Uitwijken

De zwemliefhebbers en leerlingen in Abbekerk kunnen eventueel uitwijken naar de zwembaden in de omliggende dorpen, zoals het Molenbad in Wognum. Thomas Beerenpoot, secretaris van dit zwembad, maakt zich nog niet zo druk. "Wij denken niet dat wij het bad dicht moeten doen omdat we geen bezetting hebben. Zo erg is het nog niet. Het is nog niet zo dat er alarmbellen afgaan, maar het is wel elk jaar weer een uitdaging om het rooster rond te krijgen. Vrijwilligers mogen zich ook bij ons melden", besluit hij lachend.
Natuurlijk zijn er ook andere mogelijkheden om te zwemmen, erkent Desiree. "Maar als je uit je werk komt en je moet om 17.00 uur met je kind in het zwembad zijn in het volgende dorp, dan is dat nog best een ding. En zeker nu er zo’n achterstand is met zwemles in de binnenbaden, dan moet je wel zwemles kunnen geven om daarbij te helpen. Het is hier een waterrijk gebied, dus zwemles is gewoon heel erg belangrijk."

Ben jij onze held?

Vrijwilliger
Wil je je opgeven als vrijwilliger?
Ben je al vrijwilliger en kun je nog een extra dienst invullen?
Dat kan via het contactformulier op de website.
Als dank voor de steun van onze sponsors publiceren we het bedrijfslogo op website, nieuwsbrief of een logotegeltje aan de wand van ons bad.

Bekijk de mogelijkheden.

Partners van...

Sponsor
Ook jouw bedrijfslogo op deze plek? Neem contact met de sponsorcommissie
Hartog_deSpetter
BSOcatootje_deSpetter
Sinnige Administratie_deSpetter
Essenlaan 3
1657 AK Abbekerk
Telefoon: 0229-58 18 66
Correspondentieadres
Veldbies 1
1657 KG Abbekerk

Spetter_logo_trsp
Let op! je kunt niet reageren op deze nieuwsbrief. Contact? kijk op de site